четвъртък, 25 август 2011 г.

"Направо Дондуков 3-ти щ'и отворим..."*


Политиката като средство на ПР-а...
Снимка: svetlio.bg

Светльо Витков президент звучеше като първоаприлска шега, но днес той е вече официален кандидат - регистриран в ЦИК.

Използването на ПР в политиката е клише, но използването на политиката за ПР е пробив. На всички е ясно, че Светльо не иска да стане президент. Ако досега гледахме на ПР-а като инструмент на предизборната кампания, сега сме свидетели на фундаментална новост – политиката се превръщат в средство на ПР. Какъв успех би имал новият албум на „хиподилски” издаден на 23.10 със заглавие „Президентски”, например!?

Ако не ПР то тогава сме свидетели на един от най-символичните „парформанси” в българската културна история. Тази кандидатура разгледана като културен продукт е много подобна на комиксовите герои изрисувани върху паметника на Съветската армия – провокативна, по своему гениална и най-важното, повдига сериозни обществени въпроси...

Колко е пропусклива политическата система за всеки кандидат за слава?

Заместена ли е вече предизборната кампания от скъпоплатен шоу спектакъл?

 А самата същност на политиката като средство за дълготрайно решаване на общите проблеми, не се ли превърна в гъста каша от популистки представени образи и послания?!

В крайна сметка ще се гласуваме ли с ума си или след изборите пак ще се вайкаме....”боли ме г*за.....та –ра-ра –рам-рам.....г*за ме боли.......”**?

*парафраза на текста от песнета "IBAN- E"
** - парафраза на текста от песента "Боли ме..."

5 коментара:

Анонимен каза...

:) Браво! Аз лично бих подкрепил този експонат в знак на протест срещу неадекватните кандидат-президенти. Политическият елит не си е свършил работата, когато позволява подобен род протестни кандидатури да събират гласове!

Деян Христакиев каза...

Да, съгласен съм с теб. Много интересно, дали подкрепата ще се превърне в някакъв вид символично протестно движение, но честно казано едва ли...

frog and roll каза...

И аз сериозно се замислих за него, понеже ми дойде до гуша да гласувам с отвращение - поне да е весело, но излезе нещо друго. Оказа се, че дъщерята на Бриго Аспарухов е шеф на щаба му (или нещо такова), което ме насочва на мисълта, че гласувайки за Светльо, ще направим услуга на Бриго.

Сашо каза...

Няма драми, Дидо. Нека да видим, всеки има право да се кандидатира, важно е кой избираме.
След известен размисъл, Дидо, относно нашия спор за изрисуването на паметника. Остави нашите "глупости" за комунизъм и антикомунизъм, за САЩ и Русия. Викам си дали това не е маркетингова реклама, платена и изпълнена по случай новата серия филми по комикси на Марвел. И излагайки тази си мисъл си вървя по улиците и виждам новия плакат на "Капитан Америка", беше разлепен предната седмица. Приликата е удивителна. Очаква се и нов Супермен и светкавицата, който излезе. Мисля си, че сме мислили в изцяло грешна посока, обременени от собствените си идейни натрупвания....

Екскурзии Лондон каза...

Честно казано съжалявам от сърце, че не спечели... щеше да е интересно!