сряда, 20 април 2011 г.

За политическата пропаганда и маркетинговата кампания по българските училища

Скандалът с партийната агитация в полза на ГЕРБ в училище тече с пълна сила. Днес, темата отново беше тиражирана в онлайн медиите, а кметът на Пещера (от ГЕРБ) участва в предаване на БНР, където влезе в дебат с общинска съветничка от града. Разговорът им приличаше досущ на предизборна кампания. Всички политици, журналисти и граждани осъдиха акта на пропаганда. Сергей Станишев, също говори по темата като се опита да препише този случай "като системна политика на ГЕРБ". Дори самата инициаторка на скодоумната игра - депутатаката от ГЕРБ Красимира Симеонова, се извини и по този начин призна грешката си. Тя заяви, че поема "политическата отговрност".
Докато всички се възмущават на ужким и трупат политически дивиденти, една истинска кампания се развива в българските училища. В мрежата попаднах на фейсбук страница на контрацептивът escapelle. От групата се разбира, че се провежда камапния в училища в големите градове където се промотира използването на съотвтната таблетка. На страницата са поместени графици за посещение по дни на съответните училища. Не съм голям спец в тези работи, но ми се струва, че да извършваш рекалмана кампания на хапче против бременност в учебно заведенеие е също толкова престъпно колкото и да извършваш политическа пропаганда.
Ще е добре, когато има такива проблеми да не се мисли на парче и съобразно текущата политическа конюнктура, а да се вземат адекватни мерки срещу всякакъв тип манипулация на децата поне в училище. Да не говорим, че приемът на такива медикаменти, без да е придружен с адекватно сексуално образование ми се струва рискован.

Няма коментари: