петък, 21 септември 2012 г.

Сеитба на политическо ГМО

Комисията оглавена от Яне Янев ще бъде орган за политическа репресия

Снимка:  http://georgiev1990.blog.bg/drugi/2010/01/28/kyde-izchezna-iane-ianev.481380

Корупцията е проблем, но не може да се разреши по този начин. Създаде се "Комисия за проучване на незаконни сделки в миналото" оглавена от Яне Янев. Когато един орган се ограничи само до миналото, то това е заобикаляне на законността и правовата държава в изпълнение на политически цели. Защо само в миналото, а не и в настоящето? Какви са критериите за подбор на хилядите корупционни скандали? Отговори няма. Създава се нов своеобразен Народен съд, чиято задача е под маската на възстановена справедливост да се изпълнят опортюнистичните цели на политическата целесъобразност. 

Тази комисия има за единствена политическа задача да възкреси образа на Янев и партията му като непримирими борци срещу корупцията (какъвто беше и основният им предизборен лозунг). Фалш, който да донесе на РЗС нужните 4%, за прескачане на бариерата. ГЕРБ гласуваха за създаването на комисията и избора на Янев, като неин председател. По този начин посяват  политическо ГМО, за да си гарантират, че ще влезе една малка партия, която да допълни сривът на гласове, който им предстои. 

Интересно е че подобен антикорупционен орган се създаде и в Полша по време на управлението на Качински, която партия се казва "Законност и ред". Тамошното бюро за борба с корупцията по високите етажи, веднага се зае с разправа срещу политическите конкуренти, но вместо доверие у поляците им донесе съкрушителна загуба на изборите и на власт дойде настоящия премиер Доналд Туск. 

Резултатите от такъв тип инженерство сме виждали многократно - загуба на доверие и гласове, за тези които го извършват. Това се доказа и от последните проучвания на френски учени, които показаха, че ГМО не бори корупция, а причинява тумори....

Няма коментари: